Herkes Mastürbasyon Yapar Mı?

Herkes Mastürbasyon Yapar Mı?

Çocukken kendimizi cinsel olarak uyandırabileceğimizi keşfederiz. Sonuç olarak, birçok insan mastürbasyonu kolayca cinsel yaşamlarının bir parçası haline getirebilir. Bununla birlikte, mastürbasyon kültürel ve dini gerekçelerle bir utanç veya günah olarak kabul edilebilir, bu nedenle cinsel yaşamlarımız hakkında çok az konuşuruz. Mastürbasyon neredeyse hiç konuşulmaz. Son yıllarda yapılan araştırmalardan elde edilen istatistiklere göre erkeklerin %95'i, kadınların ise %90'ı mastürbasyon yapıyor.

Mastürbasyon nasıl yapılır?

Kadınlar ve erkekler için mastürbasyon yapmanın çeşitli yolları vardır. En sağlıklısı kişinin cinsel organını uyarmayı öğrenmesidir. Elle, vibratörle ya da mastürbasyona yardımcı bazı seks oyuncakları ile cinsel organdaki ve vücuttaki erojen bölgeler keşfedildikten sonra düzenli olarak uyarılarak kendi kendine orgazma ulaşmak mümkün olabilir.

Erkekler nasıl mastürbasyon yapar?

Erkekler tek eliyle penislerini kavrayarak ve yukarı-aşağı hareketlerle okşayarak mastürbasyon yaparlar. Bir süre sonra boşalma gerçekleşir. Erkeklerin mastürbasyon esnasında kullanabilecekleri çeşitli seks oyuncakları ve kayganlaştırıcılar da mevcuttur. Cinsel uyarılmayı sağlamak için erotik filmler ya da dergiler kullanılabilir ya da sadece hayal gücü ile uyarılma sağlanabilir. Bir erkeğin mastürbasyonu ortalama 1-5 dakika kadar sürer.

Kadınlar nasıl mastürbasyon yapar?

Kadınlar için erkeklerden daha fazla mastürbasyon seçeneği var. Temel olarak, kadınlar klitorisi elle uyararak mastürbasyon yaparlar. Ancak vibratörler ve çeşitli seks oyuncakları ile vajinal yoldan uyarılarak da mastürbasyon yapabilirler. Kadınlar ayrıca cinsel olarak uyarılmak için erotik içeriklerden yararlanabilirler. Ancak araştırmalarda çıkan ilginç sonuçlardan biri kadınların büyük çoğunluğunun sadece hayal kurarak mastürbasyon yaptığını ortaya koydu.

Mastürbasyon zararlı mıdır?

Bazı insanlar her gün, bazıları haftada bir, bazıları daha seyrek mastürbasyon yapar. Bazıları asla yapmaz. Mastürbasyonun ne sıklıkla yapılması gerektiğine dair bir standart yoktur. Ancak mastürbasyon günlük hayatınızı, sorumluluklarınızı veya ilişkilerinizi etkileyecek bir alışkanlık haline geldiğinde zararlı olabilir. Böyle bir durumda, bir terapiste danışmak en iyisidir. Aynı zamanda cinselliğinizi keşfederken cinsel organlarınıza zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Elinizle veya bir seks oyuncağıyla mastürbasyon yaparken hassas bölgelerin tahriş olmaması için kayganlaştırıcı kremler veya yağlar kullanabilirsiniz. Bunların dışında mastürbasyon yapmanın bir zararı yoktur.

Mastürbasyonun faydaları nelerdir?

Pek çok açıdan mastürbasyon faydalı olabilir; Cinsel olarak doyurucudur. Rahatlamak, gevşemek için iyi bir yöntemdir. Cinsel hayatı renklendirir. Kişiler mastürbasyon sayesinde nasıl daha iyi uyarıldıklarını ve daha yoğun orgazmlar yaşadıklarını keşfedebilir. Bu sayede partnerleriyle daha doyurucu bir seks hayatı yaşayabilirler.

Yorumlar